21.4 C
Athens
20/05/2024
enimerosi365.gr
ΔΙΕΘΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eurovision 2024: Φαντασμαγορικά εφέ και εντυπωσιακά κοστούμια

Silia Kapsis Eurovision 1320x880
Κοινοποίηση

Στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision και τον πρώτο Ημιτελικό, η 17χρονη Silia Kapsis κέρδισε τις εντυπώσεις και έστειλε την Κύπρο στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ανάμεσα στις 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό, η Κροατία και η Ιρλανδία συζητήθηκαν πολύ. Όπως συζητήθηκε και αποθεώθηκε και η Ελένη Φουρέιρα που «άνοιξε» τον φετινό διαγωνισμό στο Μάλμε της Σουηδίας και όλο το στάδιο τραγούδησε μαζί της. Αύριο Πέμπτη, με την ελληνική συμμετοχή και το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, ο δεύτερος ημιτελικός, απευθείας από την ΕΡΤ1 στις 22:00.

Ωραίες ερμηνείες, φαντασμαγορικά εφέ, εντυπωσιακά κοστούμια αλλά και συγκίνηση είχε η βραδιά με τους διαγωνιζόμενους του πρώτου ημιτελικού να ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους στο Malmö Arena.

Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία Λιθουανία, Φινλανδία, Κύπρος, Κροατία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, Η Silia Kapsis, μόλις στα 17 της, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού και θα την ξαναδούμε στο δεύτερο μισό του τελικού το Σάββατο 11 Μαΐου.

Τα βλέμματα τράβηξε και η Κροατία με τον Baby Lasagna, μετά την εμφάνιση του οποίου το χειροκρότημα από το κοινό ήταν ιδιαίτερα θερμό ενώ την κοινή γνώμη δίχασε η εμφάνιση της Ιρλανδίας στη χθεσινή βραδιά.

Η Ελένη Φουρέιρα που άνοιξε το σόου έβαλε «φωτιά» στη σκηνή με το τραγούδι Fuego, ενώ τους θεατές της σκηνής και τους τηλεθεατές εντυπωσίασε ο Τζόνι Λόγκαν, θρύλος της Γιουροβίζιον που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό 2 φορές.

Επικριτική ήταν η απάντηση της ΕΒU, προς τον Σουηδό τραγουδιστή Εric Saade, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή με κεφίγιε στο χέρι, ένα παλαιστινιακό σύμβολο που χρησιμοποιείται συχνά σε φιλοπαλαιστινιακές και αντιισραηλινές διαδηλώσεις καθώς με αυτόν τον τρόπο έθεσε σε κίνδυνο τον μη πολιτικό χαρακτήρα της Γιουροβίζιον.

Σειρά έχουν τώρα οι υπόλοιπες 16 χώρες της φετινής Eurovision οι οποίες θα διαγωνιστούν την Πέμπτη 9 Μαϊου ανάμεσα τους και η Mαρίνα Σάττι η οποία θα εμφανιστεί στη σκηνή στη τρίτη θέση.

Αποστολή: Αλέξανδρος Μέμος

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

Προσλήψεις – Υπουργείο Εξωτερικών: 36 μόνιμες θέσεις εργασίας με γραπτό διαγωνισμό – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

ENERGY ATHENS 2024 O Παλμός της Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας.