36.4 C
Athens
14/07/2024
enimerosi365.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Φίλης: Ο Κασσελάκης θυμίζει κάτι από Τραμπ, δεν θέλω να πάω στο κόμμα του Μπάιντεν

Filis Eurok 1536x1024
Κοινοποίηση

Αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εισηγήσεις για διαγραφή των Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη. Ο Νίκος Φίλης επανήλθε με νέες δηλώσεις λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Πώς είναι δυνατόν να αποκρύπτεις τις πολιτικές απόψεις που έγραφες πριν από λίγα χρόνια στις ΗΠΑ; Άλλαξες ή λες τα ίδια όπως έκανες στο ΣΕΒ;».

Το σχέδιο που εκτυλίσσεται εκ μέρους του Κασσελάκη είναι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς, θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ψηφοφόρους προς το ΚΚΕ», δήλωσε ο Νίκος Φίλης, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα «με επικεφαλής τον Τσίπρα κέρδισε ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Όπως είπε «το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από βασικούς συνεργάτες του και οικονομικούς παράγοντες – και δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι τον έφεραν εδώ, δεν ξέρω αν ο Τσίπρας το γνώριζε αλλά το ανέχτηκε στην πορεία. Βλέπετε και συνεργάτες βασικούς που έχουν οικονομική σχέση με μεγαλοπαράγοντες στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει κάνει καριέρα στις ΗΠΑ με τη βοήθεια εφοπλιστών».

Σημείωσε ότι «καταψηφίστηκαν πρόσωπα μερικά όπως η Αχτσιόγλου και ο Τσακαλώτος που συκοφαντήθηκαν από τον Κασσελάκη ως υπονομευτές του Τσίπρα και δεν τους υποστήριξε κανείς από την πλευρά του Τσίπρα. Μετά βγήκε ένα κείμενο του Καρτερού για να πει ότι δεν ισχύει. Όταν φτάνεις να υπάρχει υπονόμευση στη γενιά που κατόρθωσε να δημιουργήσει την κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τότε αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα».

«Εξαπατήθηκε ο κόσμος, είπε ανάλογα πράγματα στο ΣΕΒ, σε σχέση με αυτά που αποκάλυψε το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ». Άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως: «Σήμερα γίνεται μια σφαγή στην Παλαιστίνη και πού είναι ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης; Στην Αμερική και διαγράφει στελέχη του, είναι εικόνα αυτή;».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «μου έδειξε ότι είναι πολύ αμερικανική η οπτική του, έχει άλλη οπτική για την Ελλάδα, παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με το Δημοκρατικό κόμμα του Μπάιντεν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα που δεν βασίζεται σε προσωπική πολιτική, αλλά σε μια συλλογική έκφραση».

«Τρία στοιχεία χαρακτήρισαν το ύφος του Τραμπ: Είμαι καλός επιχειρηματίας και άρα μπορώ να είμαι ο καλύτερος πρόεδρος, η στήριξη από το σκοτεινό διαδίκτυο και η κατάληψη στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Και στα 3 θυμίζει κάτι» είπε με νόημα.

«Ο Κασσελάκης προτείνει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς. Είμαστε σε μια στιγμή που το θέμα της Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμο. Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του καταστατικού, δεν μπορεί να λαμβάνει εν λευκώ αποφάσεις ο Κασσελάκης. Πρέπει να ανακληθούν και να γίνει συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία ώστε να υπάρχει στοιχειώδης εξομάλυνση. Δεν μπορείς να κάνεις συνέδριο όταν επικρέμαται επί των ανθρώπων που διαφωνούν η απειλή της διαγραφής» συνέχισε ο Νίκος Φίλης.

«Η Αριστερά στην Ελλάδα δεν μπορεί να μονοπωληθεί από το ΚΚΕ, όταν έχουμε διαγραφές τι να κάνεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω να πάω στο κόμμα του Μπάιντεν στην Ελλάδα», κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

«Δύο σηκώσαμε το βάρος της αντιπολίτευσης. Ο Ξανθός στο θέμα της πανδημίας και εγώ στο θέμα της Παιδείας», είπε για την αντιπολίτευση στην προηγούμενη 4ετία.

«Σε επικίνδυνη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση και ο καθένας σκέφτεται τι θα κάνει.

Πρόσθεσε ότι δεν τον εκφράζει η ηγεσία, αλλά όπως ανέφερε υπάρχουν κάποιες ελπίδες να το σώσουμε και σημείωσε πως ο καθένας θα πάρει τις δίκες του αποφάσεις.

Για την εκλογή του Στεφάνου Κασσελάκη δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί ότι κέρδισε με διαφανή τρόπο. Ανέφερε ότι θα χρειαζόταν μια βοήθεια από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν γνωρίζει αν του δόθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μητσοτάκης από Ασπρόπυργο: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας – Συνεχίζουμε να δίνουμε πρακτικές λύσεις

Γ. Τσίπρας στο Πρώτο για τροπολογία Κεραμέως: Προσπάθησε να αποσπάσει τη συναίνεση των κομμάτων για τους απόδημους για να προχωρήσει άλλες ρυθμίσεις (audio)

Κ. Μητσοτάκης: Πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια – Τι είπε για το αγροτικό πετρέλαιο και τις αποζημιώσεις