17.6 C
Athens
15/05/2024
enimerosi365.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κεφαλονιά- Αλιευτικός τουρισμός: Μία ξεχωριστή εμπειρία που προκαλεί ενθουσιασμό σε όσους την επιλέγουν

αρχείο λήψης 2024 02 05t134030.351
Κοινοποίηση

Η Κεφαλονιά έχει το προνόμιο, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, να προσφέρει στους επισκέπτες της αλιευτικό τουρισμό. Φιλοξενούμενοι από επαγγελματίες ψαράδες, οι επισκέπτες καλωσορίζονται σε παραδοσιακά ελληνικά αλιευτικά καΐκια και γεύονται την ομορφιά του ψαρέματος με δίχτυα μέσα στα γάργαρα νερά του Ιονίου. 

Αυτή η ξεχωριστή εμπειρία επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν από πρώτο χέρι πώς συλλέγονται τα δίχτυα, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν για τις ποικιλίες ψαριών που ζουν στο Ιόνιο Πέλαγος. Η πλειονότητα των επισκεπτών βλέπει αστακούς, σφυρίδες, μπαρμπούνια, χταπόδια, σκορπιούς, αραχνοκάβουρες, πεσκαντρίτσες και πολλά άλλα να ψαρεύονται μπροστά στα μάτια τους. Παράλληλα οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις ακτές του Κεφαλονιάς, έχοντας την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε απομονωμένες παραλίες και να εξερευνήσουν τον βυθό της θάλασσας. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μία επιλογή από την ψαριά της ημέρας που μαγειρεύεται επί τόπου για τους επισκέπτες με τη χρήση τοπικών προϊόντων που συμπληρώνουν το γεύμα.

Σύμφωνα με την κα. Αντωνία Βασιλείου, Πρόεδρο του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αλιευτικού Τουρισμού Επαγγελματιών Ψαράδων, ο αλιευτικός τουρισμός  επιτρέπει στους αλιείς να μπορούν να δέχονται επισκέπτες πάνω στο καΐκι τους… το μόνο που χρειάζονται από τον επισκέπτη, είναι το χαμόγελό του για να του προσφέρουν απλόχερα με τη σειρά τους αστακομακαρονάδα και ψαρόσουπα, σε συνδυασμό με τα υπέροχα τοπικά προϊόντα. Ανήκει στον θεματικό – εναλλακτικό  τουρισμό και είναι μία εμπειρία μοναδική. Το κάθε καΐκι έχει τον δικό του χαρακτήρα και τις δικές του ανέσεις, προσφέροντας μία υπέροχη εμπειρία, κατάλληλη για όλη την οικογένεια και όλες τις ηλικίες.  Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί την ημέρα πάνω σε ένα καΐκι παραδοσιακό,  να ζήσει την μέρα του ως ψαράς, αν το επιθυμεί, αλλιώς μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία, και φυσικά να ευχαριστηθεί τις ομορφιές του νησιού αλλά και να απολαύσει την ψαριά.

Στην Κεφαλονιά 14 καΐκια προσφέρουν αυτή την εμπειρία απ’ άκρου σ’ άκρη… Στην Αγία Πελαγία, στην Πεσσάδα, στο Ληξούρι, στα Ζόλα, στο Αργοστόλι, στον Κατελειό. Επιτρέπονται μέχρι 12 άτομα να επιβαίνουν στο καΐκι και όλοι γίνονται φίλοι. Όλοι ενδιαφέρονται για τον Αλιευτικό Τουρισμό, είτε Έλληνες είτε κάτοικοι του εξωτερικού, όλοι θέλουν να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, ενώ περιορισμοί για το ποιοι θα έρθουν δεν υπάρχει. Ο μικρότερος επιβάτης ήταν 6 μηνών. Οι άδειες ισχύουν για όλο τον χρόνο, καιρού επιτρέποντος βέβαια.

Όπως τόνισε η κα Βασιλείου, ο Αλιευτικός Τουρισμός στην Κεφαλονιά είναι γνωστός πλέον στον κόσμο και το σημαντικότερο μέλημα είναι να παραμείνει στους επαγγελματίες αλιείς και να παραμείνει παραδοσιακός.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 350 άδειες τουριστικής αλιείας σε όλη τη χώρα. “Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος, ότι μόνο οι επαγγελματίες ψαράδες μπορούν να προσφέρουν Αλιευτικό Τουρισμό….Θέλουμε επίσης να τον προωθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Οι αλιείς έχουμε αρκετά προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχουν ψάρια. Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει ο Αλιευτικός Τουρισμός, γιατί με αυτό τον τρόπο αφήνουμε την θάλασσα να ξεκουραστεί, καθώς δεν υπάρχει υπεραλίευση”, κατέληξε η κα Βασιλείου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η ακρίβεια στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου – Μειώσεις τιμών έως και 15%

Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη – Τι είπε για ακρίβεια, μισθούς, ΕΣΥ, ομοφοβική βία και πανεπιστήμια

ΕΟΠΠΥ: Κατ΄οίκον αποστολή ακριβών φαρμάκων για πέντε ασθένειες